1 Mayıs 2009 Cuma

Kullanım Kılavuzu

Blog sayfasının sisteminin biraz karmaşık olduğunu kabul edersek eğer, bulmak isteyip de bulamadığınız yazılar için bana ulaşamadığınız zamanlarda da kolaylık olsun diye, bu kullanım kılavuzunu gerek gördüm. Umarım işinize yarar.

1) Blog sayfasının SIRALAMA SİSTEMİ tersten gidiyor, yani yazdığım hikayelerin son bölümleri her zaman en üstte oluyor, daha önceki bölümler için aşağıya inmeniz yada ETİKETLER’i kullanmanız gerekiyor.
2) Sayfanın sağ üst köşesinde ETİKETLER bölümü var, yazılan hikaye ve yazıların hepsi etiketlendirilmiştir, hepsini buradan bulabilirsiniz. Örneğin “Ayrılık” hikayesini okuyacaksanız eğer ETİKETLER’den Ayrılık yazan yere tıklatarak tüm seriyi görebilirsiniz.
3) Okumak istediğiniz hikayenin veya yazının adını biliyorsanız, sayfanın sol üst köşesindeki BLOG ARA bölümünü kullanabilirsiniz. Örneğin “Efsane” yada “Kurallar” yazdığınızda yazılar önünüze gelecektir, ancak içinde bu yazdığınız kelimenin içerdiği metinlerde gelebilir o yüzden çıkan sonuçlarda sayfanın sonuna kadar inmeniz gerekir.
4) Eğer yazıları beğeniyseniz sayfanın sağ tarafında İZLEYİCİLER bölümü bulunmaktadır. Buradaki İZLE butonundan mail adresinizle bu sayfaya kayıt olursanız yeni bir yazı yazıldığında size mail yoluyla haber verilecektir. Kayıt işlemini gerçekleştirmek yaklaşık 30sn sürüyor.
5) Sayfanın sağ tarafındaki BLOG ARŞİVİ yazıların tarihlerine göre sıralamasını göstermektedir, daha kolayınıza geliyorsa ETİKETLER bölümü yerine burayı da kullanabilirsiniz.
6) Hikayelerin altındaki YORUM yazan yerlere tıklatarak yazıyla alakalı yorumunuzu bırakabilirsiniz.
7) Bazen tek metinlik hikayeler yada bunun gibi yazıların hepsi sayfanın sağ üst köşesinde ETİKETLER bölümündeki SINIFSIZLAR etiketi altındadır.
8) Çoğu hikayenin başında, parantez içinde UYARILAR bulunmaktadır. Lütfen hikayeleri okumadan önce bu parantez içindeki yazılara dikkat ediniz, çünkü buralar devam hikayeleri için daha önceden okunması gereken yerleri göstermektedir, ayrıca ilerleyen zamanlardaki yazılarda hikayelerin içeriğinde sizin rahatsız olabileceğinizi düşündüğüm konularla ilgili uyarılarda bulunacaktır.

Umarım açıklayıcı olmuştur. Saygılar.

Hiç yorum yok: